Leads 2022-5 Probleem 5

Z/NZ

West

Noord

Oost

Zuid

1SA
pas
2club icon
2diamond icon
pas
pas
3heart icon
pas
4heart icon
pas
4SA
pas
5heart icon
pas
6heart icon
a.p.
3heart icon = mancheforcing, 5+heart icon

spade icon H 5 4 heart icon 7 diamond icon H B 8 7 4 2 club icon B 8 6

Naam Antwoord Commentaar
Gerbrand hop spade icon 4 Dit gaat niet down denk ik .. misschien sch a bij maat?
Jacques Veenstra spade icon 4
Edwin Maes club icon 6 Noord heeft een 6403 vermoed ik, de 1 Sans bieder heeft n strafpas gehad in ruiten. Veilige start is klaveren
Fred Coppens club icon 6 wil niet onder koning uit starten naar SA toe. Ook harten 7 lijkt niet opgelegd met een 3 of 4krt harten bij partner, rest klaveren start.
Jacco van Egdom club icon 6 single har altijd linke start. N maakt zich geen zorgen om een rui start. Waarschijnlijk is hij kort. N heeft waarschijnlijk beide majors, Sch slag loopt niet weg. Ziet er niet aantrekkelijk uit, maar als ik wegstreep houd ik kla start over
Jeroen van der Slik club icon 6
Louis Dekker club icon 6
Pieter-Bas de Bruijn club icon 6 Noord heeft ❤️ en ♠︎, anders had hij een transfer geboden. Beide kleuren vind ik te gevaarlijk om te starten. ◆ kan ook een slag kosten dus kies ik voor ♣︎. Ik hoop een slag bij partner te ontwikkelen en later één van mijn heren te maken.
Rinus de Louw club icon 6 Zuid heeft geen waarden in ruiten, want doubleert het volgbod niet. Daarom angst voor uitkomst ruiten. Klaverenstart geeft het minst weg.
Dale Rudrum club icon 8 Gezien het bieden en je eigen bezit zal maat niet meer hebben dan een punt of twee. Je moet dus hopen dat je heren slagen worden of dat maats evt 4e troef hoog wordt. Om die drie kansen intact te houden start ik met klaver, hopende dat ik daarmee niet de lengte in zuid ontwikkel.
Pieter-Bas de Bruijn club icon 8 Noord heeft ♥ en ♠ anders had hij geen 2♣ geboden. Daarom valt ♠ af. Troef is ook link want dat zet zomaar partners vrouw of boer op de tocht. Het spel lijkt niet heel goed te zitten voor de leider en ♦ kost al snel een slag dus ik kies voor een passieve ♣ start.
Harry van de Peppel club icon B
Jan Talmon heart icon 7 Alleen klaver is een alternatief. starten met sch of ru geeft vaak een slag weg. Als ik slim met Ru H start om de V in dummy te smoren, dan heeft dummy het aas kaal en de leider de V x
John van Beek heart icon 7 Zuid heeft ondanks 2 keycards geen sleminteresse. Ik wil proberen introevers te voorkomen.
Piet Lagas heart icon 7
Erik Slump diamond icon 2 Wat zijn de afspraken over pas na 2RU? Als dat een ruitenstop ontkent lijkt ruiten de beste start. Noord lijkt een 4-6 SC-HA te hebben, anders kan ik de start met 2KL niet verklaren., maar nu ben ik ook geen Smolen expert. Met slechts 3 kaarten in de minors in Noord en zuid zonder stop moet een uitkomst onder HB vandaan toch veilig genoeg zijn. Aangezien maat niet gesteund heeft is er een aanzienlijke kans dat Noord ook ruitens heeft en dan zou RU Vx bij maat voldoende moeten zijn.
piet diamond icon 4 Troefstart valt af omdat maats bezit daarin dan mogelijk makkelijker onschadelijk te maken is, en onder je schoppenheer uit is ook niet lekker tegen een sterke SA-opening. Klaver is een gok, en ruiten kost niks (wordt mogelijk al bij de lange troefkant afgetroefd). Dus de 5e van boven van ruiten.
Victor Oranje diamond icon 7 Ik neem aan dat Zuid geen ruitenstop heeft en dat Noord waarschijnlijk ook sch heeft. Verder vermoed ik dat we haast hebben een ruitenslag vast te leggen, als die er voor ons inzit. Dus passieve hartenstart lijkt mij niets.
Ronald Lokers diamond icon B Partner heeft ruiten niet gesteund nij gunstige kwetsbaarheid dus ik hoop op een renonce. Ik start de boer om na een introever schoppen terug te krijgen.
Jaap Hazewinkel diamond icon H A la Zia? Rechts heeft 5+ ha en 4 Sch en zal kort zijn in ruiten. Het laatste wat ik wil is leider de kans te geven de eerste slag te maken met ru V. Kl kan ook een slag weggeven en troef de troefpositie.
Onno Janssens diamond icon H Links is waarschijnlijk kort in ruiten. Als dat de vrouw is moet ik met de heer starten. Iedere andere start kan een slag weggeven.