Heel Nederland door in China

Wuhan, Hubei (China), 22 september 2019. Alle drie Nederlandse teams hebben zich gekwalificeerd voor de play‑offs op de wereldkampioenschappen viertallen voor landenteams in China. De laatste twee wedstrijden in de round‑robin werden vandaag verspeeld. In elke categorie gaan de acht hoogst eindigende teams door naar de achtste finales. Die zijn vanaf morgen 4:00 uur vannacht onze tijd te volgen op Bridge Base Online.

Bermuda Bowl

Het open team (Bob Drijver & Bart Nab, Bauke Muller & Simon de Wijs en Ricco van Prooijen & Louk Verhees) kon plaatsing al vrijwel niet meer ontgaan. Eerst werd Argentinië ruim verslagen (13,97–6,03 winstpunten), daarna volgde vrijwel een gelijkspel (9,39–10,61) tegen Nieuw-Zeeland. Een makkelijke plaatsing dus. In de achtste finale komt Nederland uit tegen Zweden. De eindstand van de round‑robin:

Venice Cup

De Nederlandse vrouwen (Merel Bruijnsteen & Laura Dekkers, Jet Pasman & Anneke Simons en Martine Verbeek & Wietske van Zwol) begonnen prima tegen het laaggeplaatste India (16,26–3,74), maar Zweden, dat eveneens vocht voor plaatsing in de volgende ronde, bleek een brug te ver (6,03–13,97). Nederland speelt de achtste finale tegen Noorwegen. De eindstand van de round‑robin:

D’Orsi Cup

De senioren (Frans ten Brink & Hans de Vrind, Bas van der Hoek & Leonhard Hofland en André Mulder & Hans Vergoed) wonnen de eerste wedstrijd weliswaar van het sterke Deense team (13,28–6,72), maar stonden nog altijd slechts twee winstpunten voor op nummer negen. Dikke winst op Italië (16,42–3,58) in de laatste wedstrijd verzekerde het team echter van plaatsing. Een ruime overwinning was ook broodnodig, want de verschillen zijn klein. De achtste finale speelt Nederland tegen USA 2. De eindstand van de round‑robin: