Greek Islands Bridge Festival

Rhodos (Griekenland), 4 september 2016. Eind vorige maand vond op Rhodos het elfde Greek Islands Bridge Festival plaats. De totale prijzenpot bedroeg 35.000 euro; dat is een orde van grootte meer dan op festivals in Nederland en in veel andere landen. Het festival bestond uit de onderdelen open paren, swiss viertallen en gemengde paren. In dit laatste onderdeel was er een Nederlands succes voor het paar Marco ter Laare & Linda Molle, dat in de gemengde paren eerste werd. Bovendien werd Linda gekroond tot ‘koningin van het festival’ met ook een elfde plaats in de open paren en een derde in het viertallen. Marco schrijft:

De eerste dag van de mixed hadden we de wind vol in de zeilen: 75%. Na 3-opening rechts van mij (zij wel, wij niet) doubleerde ik informatief met:

♠AQJ9 654 Q3 ♣AQ98

en na 4 links en twee passen mocht ik weer. Ik koos voor 4♠, wat het eindcontract werd. Harten aas uit en Linda legde de volgende (prachtige) dummy neer:

♠K108 7 642 en ♣KJ10754

In slag twee kwam er ruiten na voor de heer rechts. Ruiten aas werd geïncasseerd en een derde ruiten volgde. Getroefd, harten getroefd, klaver naar het aas, nog een harten in dummy getroefd en drie keer schoppen, die op een dag als deze dus netjes 3‑3 bleken te vallen: 420 was goed voor 100%, 60% op dag twee en de eerste prijs was voor ons!

Wij gaan volgend jaar zeker weer en hopen dat meer Nederlandse paren ons voorbeeld zullen volgen. Een heel leuk toernooi, veel sterke deelnemers en heerlijk weer. Een aanrader!