Gemengde kansen in Sanya

Sanya, 13 oktober 2014. Op de veertiende Red Bull World Bridge Series in Sanya, China zijn vandaag de gemengde paren en de play‑offs van de gemengde viertallen begonnen. In deze laatste doen bij de laatste zestien nog drie Nederlanders mee in evenzovele teams: Marion Michielsen, spelend met Zia Mahmood in team Salvo van in totaal vijf nationaliteiten; Sjoert Brink, spelend met de jonge Zweedse Cecilia Rimstedt en vier Russen in team Brink; en Ricco van Prooijen in een verder Amerikaans team Willenken. Er doen of deden 89 teams met 451 spelers uit 31 landen mee. Verdedigend wereldkampioen team Milner met de Nederlandse Meike Wortel, spelend met de Amerikaanse Pool Jacek Pszczoła (‘Pepsi Cola’), is inmiddels uitgeschakeld. Meike en Jacek doen wel samen mee aan de gemengde paren, evenals Carla Arnolds & Ton Bakkeren, Ricco van Prooijen met de Amerikaanse Alison Wilson, en Marion Michielsen & Zia Mahmood (nog actieve deelnemers aan de gemengde viertallen mogen blijkbaar later inhaken bij de gemengde paren), in totaal 206 paren uit 37 landen. De World Bridge Series duren tot en met zaterdag 25 oktober.

Niet bang

Dat je voor een antwoord op eenhoogte zes punten nodig zou hebben, dat heeft de wereldtop allang afgeschaft. Zie hier hoe Marion Michielsen, spelend met Zia Mahmood in de gemengde viertallen, de (volgens het Daily Bulletin van 12 oktober) populairste Bols Bridge Tip aller tijden toepast, ‘wees niet bang om te antwoorden’:

2♠ hobbelt één down voor –50. Aan de andere tafel is de Chinees Gong wél bang om te antwoorden op 1♣ en wordt dat vervolgens uitgepast voor maar liefst vijf down, 5 imps voor team Salvo.