Geen EK voor Brink en Drijver

Rotterdam, 26 februari 2014. Sjoert Brink en Bas Drijver zijn niet beschikbaar voor het Nederlandse bridgeteam dat aanstaande juni in Opatija (Kroatië) meedoet aan de Europese kampioenschappen landenteams. Het EK valt in de belangrijke tweede week namelijk samen met competitieverplichtingen die de bridgeprofessionals Brink en Drijver zijn aangegaan in China. Bas Drijver: “We hebben alles in het werk gesteld de speeldata in China aan te passen aan de speeldagen van het EK. Tevergeefs naar nu blijkt. De keuze was voor ons niet gemakkelijk, maar een belangrijk deel van ons inkomen ligt tegenwoordig nu eenmaal in China. We hopen dat het bij deze ene keer blijft, want we willen natuurlijk graag voor Nederland blijven uitkomen.” Het is het tweede jaar dat Sjoert Brink en Bas Drijver meedoen aan de Chinese competitie. Verleden jaar werden zij meteen kampioen met in het nevenpaar Fu Zhong en Jerry Li. Het zelfde viertal, aangevuld met de relatief onbekende Sun en Shine, heeft zich ingeschreven voor het nieuwe seizoen. De Chinese competitie bestaat uit drie speelweken in drie verschillende steden. De eerste week begint op 6 maart 2014 in een stad vijfitg kilometer ten westen van Sjanghai. De tweede week vangt begin juli aan en de laatste week is begin december.
Wie Brink en Drijver zullen vervangen is op dit moment nog niet bekend. De nationale selectie bestaat op dit moment uit nog vier andere paren: De Wijs-Muller, Verhees-Van Prooijen, Van Lankveld-Van den Bos en Tichá-Ritmeijer. Begin mei komen captain Onno Eskes en coach Ton Bakkeren met de samenstelling van het team dat naar het EK afreist.
Kernploeglid Simon de Wijs hoorde pas vandaag het bericht over Brink-Drijver: “Ik vind het uiteraard niet leuk. De kansen om ons te plaatsen voor het WK worden zeker kleiner nu. Bas en Sjoert hebben een zakelijke beslissing genomen en waarschijnlijk had ik in hun positie hetzelfde gedaan, dus kwalijk nemen kan ik het ze niet, maar jammer is het wel. Als wij in de toekomst een soortgelijk dilemma tegenkomen zou het dus zomaar kunnen dat ook wij voor zo’n keuze komen te staan. In China meespelen zou ik zelf zeker ook leuk vinden, maar daar is nog geen sprake van op dit moment.”