Truffels in dwang

Ruim een jaar geleden is in Voorburg plotseling Wim Vrijmoet overleden. We hebben de afgelopen tijd uit Troef en een aantal andere publicaties die Wim heeft nagelaten, de meest interessante artikelen geselecteerd. Het resultaat is een flinke bundel van ongeveer 160 bladzijden.

Geplaatst namens Koen Poppe

Ruim een jaar geleden is in Voorburg plotseling Wim Vrijmoet overleden. Wim was in bridgekringen in Den Haag een bekende persoonlijkheid en was gedurende vele jaren de drijvende kracht binnen de bridgevereniging Studiecentrum, in die jaren een van de topclubs in Nederland.

Wim was ook gedurende meer dan tien jaar de hoofdredacteur van het blad Studiecentrum Troef. Wim had niet alleen zelf een grote inbreng (bridgeverhalen met een culinaire twist onder de schuilnaam Le Cuisinier), maar wist ook heel veel anderen ertoe te bewegen hun inbreng te leveren. Met bijdragen van Hans Vergoed, Jos Jacobs, Paul Felten, Willem Gosschalk, Leo van den Brom, Kees Tammens, Hans van de Haar en Eddy Roosnek was Troef destijds in Nederland ongeëvenaard zowel bridgetechnisch als op het vlak van literair niveau en humor.

We hebben de afgelopen tijd uit Troef en een aantal andere publicaties die Wim heeft nagelaten, de meest interessante artikelen geselecteerd. Het resultaat is een flinke bundel van ongeveer 160 bladzijden.

De mensen die die periode hebben meegemaakt en Troef hebben gelezen, weten dat er destijds heel bewust een keuze is gemaakt om slechts minimaal aandacht te geven aan de presentatie. Duidelijk moest zijn dat het enkel en alleen om de inhoud ging. De manier om de spellen binnen de verhalen te presenteren, werd op heel geheel eigen wijze gedaan, waardoor het papiergebruik tot een minimum werd beperkt.

Er is een preview gemaakt van de bundel en die is via de website te openen. Ga naar http://www.kpoppe.nl/Wim_Vrijmoet/.

De verwachting is dat de kosten (per exemplaar) tussen de € 25 en € 30 zullen liggen. Alvorens tot een besluit te komen om die op papier uit te geven (en om te weten hoeveel er geproduceerd moeten worden en wat daarin moet worden geïnvesteerd) wil ik graag weten wie in die bundel geïnteresseerd is.

Wie denkt een exemplaar te zullen bestellen, kan dat doorgeven via een email naar koenp@mailbox.org.