Forum 2022-7 Probleem 5

Probleem 5. O/NZ

West

Noord

Oost

Zuid

1diamond icon
3heart icon
dbl
pas
??

spade icon A 4 heart icon 5 3 2 diamond icon A B 6 4 club icon H B 7 5

Uw bod?

Naam Antwoord Commentaar
Jeroen van der Slik 3 spade icon Dit is pas echt lastig. Wij zijn kwetsbaar. passen valt af, 3 schoppen ook evenals 4 ruiten (of hoger). 4 klaver als minst slechte? ik ga wel 3 sa voorbij. Met juiste afspraken met partner kan ik 3 schoppen toch bieden, met 4 kaart bied ik direct 4 schoppen, dit moet wachten zijn. Hup, 3 schoppen.
Rinus de Louw 4 SA P is kort in harten, dus zit er een manche in een m in. P mag de kleur bepalen.
Anton 4 club icon Ontkent een ❤️dekking en ontkent een 4kaart spade icon En je moet iets
Jaap Hazewinkel 4 club icon Geeft naast het vertellen van de vierkaart ook het meeste ruimte aan partner om er nog iets van te maken.
Jos van Gerwen 4 club icon SA is te link. Schoppen lijkt ook geen optie. Klaveren is de veiligste uitweg want je hebt ook geen evtra lengte ruiten.
Kees Mosch 4 club icon 3 sans kan niet vanwege het ontbreken van een harten stop. 3 schoppen valt met een doubleton ook af. Passen lijkt me niet juist, want partner belooft het nodige. Vandaar dan toch maar 4 klaver.
Niels de Bruin 4 club icon Niet fijn maar wat anders?
Ronald Lokers 4 club icon Beschrijft mijn hand het beste?
Han Hoogeveen Pas Gaat vast wel down. Ik zou geen goed alternatief zien.
Jan Pas Ik zie nog geen manche voor ons. Moet maar down op kracht.
Kees Bakker Pas dit kan natuurlijk helemaal fout zijn, maar als je ze niet af en toe aanhoudt blijven ze vervelend tussenbieden
Kees-Jan Pas Niet tegen wel wordt er tegenwoordig op de meest verschrikkelijke tramkaartjes maar wat geboden, waardoor ik dit contract best wel wil tegenspelen. Daarnaast heb ik geen enkel ander prettig alternatief.