Forum 2022-7 Probleem 3

Probleem 3. W/NZ

West

Noord

Oost

Zuid

2heart icon
pas
pas
??
2heart icon is zwak.

spade icon 7 6 5 heart icon B diamond icon H 7 club icon H B 7 6 4 3 2

Uw bod?

Naam Antwoord Commentaar
Daan 3 club icon
John Van Beek 3 club icon
Jos van Gerwen 3 club icon doublet kan op een ramp uitlopen en passen lijkt me geen optie
Onno Janssens 3 club icon Weliswaar heel weinig punten, maar een zevenkaart mag je niet verzwijgen. Op ieder bod van mijn p bied ik op het laagste nivo weer klaver.
Rinus de Louw 3 club icon Noord heeft punten en harten. Ik piep een keer 3 klaveren, waarschijnlijk ga ik daar spijt van krijgen
Vincent Broersen 3 club icon
jeroen van der Slik 3 club icon Waarschijnlijk heeft maat wel een kaart en wacht op doublet. Dat ga ik niet geven. 3 klaveren is optimistisch want het nodigt maat uit om 3 sa te gaan bieden. Dat heeft zeker kansen maar kan ook veel down. Maat kan ook te enthousiast worden en slem onderzoeken. Wordt het 5 klaveren. Kortom, ik bied 3 klaveren.
Bert te Velde Pas Partner heeft hopelijk ook de kwetsbaarheid gezien: met een &quot,straf-hand&quot, ga je wel-tegen-niet al gauw eerder voor 3Sa dan voor tegenspelen. Eerste indruk: partner zit tegen in Ha maar heeft niet genoeg kracht (of te eenzijdig in Ha) om in actie te komen, Oost heeft wel (veel) punten maar geen Ha-aansluiting en ziet geen route naar een beheersbaar mache-onderzoek. Als ik met deze hand 3Kl biedt komen wij te hoog en/of vraagt Oost bij iemand een handvol rode biedkaartjes te leen. Liefst zou ik 3Kl-STOP bieden…
Helene Thygesen Pas
Maurits van der Vlugt Pas Er zijn grenzen
Niels de Bruin Pas passen is gevaarlijk, bieden nog gevaarlijker
PHM van Genugten Pas misschien zit partner tegen. Na 3 klaveren verwacht hij wat meer.
Patrick Finaut Pas Als partner echt sterk zou zijn, dan was er wel iets anders dan pas gekomen kwetsbaar tegen niet.
Ronald Lokers Pas Punten zitten zomaar 20-20. 3K is een optie maar partner gaat daar niet altijd op passen en dan zijn de rapen gaar. Ik verwacht niet dat we 3SA missen, dan had partner maar 2SA moeten volgen.
Victor Pas