Eerste ronde Spingold en Wagar

Las Vegas, Nevada, 22 juli 2014. Op de Noord-Amerikaanse bridgekampioenschappen (NABC) is gisteren de eerste ronde gespeeld van de grote viertallentoernooien op basis van knock‑out, de Spingold en de Wagar. Doel van deze ronde was het aantal teams terug te brengen tot een macht van twee, voor de Spingold 64. Daarom speelden de meeste teams (op de hoogst en laagst geplaatste na) een four-way match, wat wil zeggen dat er drie van de vier doorgaan, oftewel dat je twee keer moet verliezen om eruit te liggen. Alle teams met Nederlanders in de gelederen (zie ons nieuwsartikel van gisteren) hebben deze eerste ronde overleefd, behalve team Berg met Huub Bertens & Ton Bakkeren. Joris van Lankveld verhaalt:

De eerste wedstrijd kregen we het voor elkaar gelijk te spelen met 53–53 imps, waardoor we zes extra spellen moesten spelen. Daarin versloegen we de tegenstander met 12–7 imps, wat betekende dat we de avond vrij hadden en door zijn in de ronde van 64. Nu hopen dat we een gunstig team tegen krijgen.

Joris en zijn team mogen vandaag tegen het als twintigste geplaatste team Tulin. Ook in de Wagar Women’s Knockout Teams heeft het enige team met Nederlandse deelname, Fireman met Marion Michielsen en Meike Wortel, zich geplaatst voor de volgende ronde.