EBL helpt Oekraïense bridge

Lausanne (Zwitserland), 4 maart 2022. Dat de European Bridge League (EBL) alles wat Russisch is uitsluit van bridge-evenementen, mag inmiddels voor de hand liggend heten. De EBL volgt daarmee sportorganisaties zoals het IOC en de WBF (zie onze artikelen van 28 februari en 3 maart). Ook het Nederlandse NOC*NSF en de Nederlandse Bridge Bond laten zich nu in soortgelijke zin uit.

De EBL gaat echter een stap verder. Behalve Rusland (en Belarus) uitsluiten gaat de EBL de Oekraïense bridgegemeenschap actief helpen met de volgende maatregelen:

  • De Oekraïense bridgebond (UFSB) hoeft over 2022 geen contributie af te dragen.
  • Bij de Europese kampioenschappen voor landenteams dit jaar op Madeira (zie ons artikel van 31 januari) hoeven Oekraïense teams geen inschrijfgeld te betalen.
  • Later deze maand organiseert de EBL een ‘solidariteitstoernooi’ waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de UFSB en daarmee aan het Oekraïense bridge.

 
Dit alles publiceert de EBL in een verklaring van zijn president, de Zweed Jan Kamras (foto). Die verklaring is behalve op de EBL-website (zie boven) ook te vinden op het forum Bridge Winners.