De butler van Oostende

Oostende (België), 17 juni 2018. Gisteravond zijn de butlerscores gepubliceerd van de paren spelend op het Europees kampioenschap voor landenteams. Deze butlerscores zijn gemiddelde aantallen imps per door elk paar gespeeld spel. In de open categorie hebben alle drie Nederlandse paren het goed gedaan, niet in de laatste plaats het debuterende paar Danny Molenaar & Tim Verbeek. Bij Bauke Muller & Simon de Wijs mogen we nog bedenken dat dit paar steeds juist tegen de sterkste landen werd opgesteld.

Bij de vrouwen valt de monsterscore op van het jonge paar Merel Bruijnsteen & Laura Dekkers, nadat zij vorig jaar op het wereldkampioenschap in Lyon al 0,88 in de round‑robin haalden. Hun 0,77 nu is de een na hoogste score bij de vrouwen; de hoogste, tevens van heel het evenement, is de 0,96 van de Zweedsen Ida Gronkvist & Cecilia Rimstedt. Ook is het hoger dan de hoogste score in de open categorie, de 0,68 van de Noren Boye Brogeland & Espen Lindqvist. Aldus betonen Bruijnsteen-Dekkers zich Nederlands nieuwe vrouwensterpaar en als zodanig waardige opvolgsters van Marion Michielsen (geëmigreerd) & Meike Wortel. Ook hebben Merel en Laura van alle negen Nederlandse paren het meest gespeeld.

De Nederlandse senioren, van wie de meesten debuteren als lid van een vertegenwoordigend landenteam, hebben met hun kwalificatie een prima prestatie neergezet en ongetwijfeld veel verwachtingen overtroffen. De hoogste butlerscore in deze categorie was 0,92 van de Fransen Michel Lebel & Philippe Soulet.