Connector trekt zich terug

Wrocław, 8 mei 2016. De kwartfinale van de Poolse Eerste Divisie (de hoogste afdeling aldaar) zou gaan tussen AZS Wratislavia Wrocław en Connector Poznań. Wratislavia stelde Gawryś-Klukowski en Balicki-Gołębiowski op. Toen deze opstelling bekend werd, weigerde Connector te spelen wegens de beschuldigingen door de WBF van vals spel door Cezary Balicki en Adam Żmudziński, waardoor laatstgenoemden zich moesten terugtrekken uit de strijd om de Bermuda Bowl in Chennai vorig jaar (zie ons artikel van 26 september 2015), wat Polen er overigens niet van weerhield beslag te leggen op de titel.

Een van de spelers van Connector is Mariusz Puczynski, die aan de European Bridge League (EBL) zijn bronzen medaille had teruggestuurd die hij in 2004 had gewonnen in een team met Balicki-Żmudziński.

De EBL studeert nog op de verdenkingen tegen Balicki-Żmudziński. Een rapport daarover wordt binnenkort verwacht. Daarna beslist het EBL-bestuur onder president Ives Aubry of de zaak voor de Straf- en Tuchtcommissie van de EBL komt.

Inmiddels heeft de Poolse Bridge-Unie (PBU) AZS Wratislavia Wrocław tot forfaitair winnaar verklaard, omdat ‘Cezary Balicki als speler niet was gediskwalificeerd door enige bridgeorganisatie (WBF, EBU, ACBL, PBU) en overal ter wereld mag spelen’, aldus de PBU.