Columbus Alt

Hellevoetsluis/Den Haag, 21 maart 2020. Op initiatief van de Amerikaanse bridgesponsor Paul Street komt er volgende week een onlineversie van de strijd om de Vanderbilt Cup onder de naam Columbus Alt. De wedstrijd is een productie van bid72 en Netbridge en is te volgen op Bridge Base Online (BBO). Gewoonlijk is de Vanderbilt het meest prestigieuze onderdeel van de jaarlijkse Lente-NABC (Noord-Amerikaanse bridgekampioenschappen), die dit jaar zou worden gehouden in Columbus, Ohio, Verenigde Staten, maar die onlangs is afgelast (zie ons artikel van 13 maart).

Aan de onlineversie doen acht teams van wereldtopniveau mee. Die spelen een enkelvoudige round‑robin, dus zeven wedstrijden: twee op aanstaande maandag, dinsdag en woensdag, één op donderdag. Twee topparen uit Nederland (dan wel Zwitserland) doen mee: Sjoert Brink & Bas Drijver in Team ‘Blass’ en Louk Verhees & Ricco van Prooijen in Team ‘Tulin’.

Voor een Daily Bulletin met leuke spellen uit deze wedstrijden kunnen geïnteresseerden zich abonneren op de nieuwsbrieven van bid72 (zie de startpagina van de website). In het juninummer van IMP komt een uitgebreid verslag van dit bijzondere online-toernooi.