Brink-Drijver uit Chinese titelrace


Capelle a/d IJssel, 20 maart 2014.
Sjoert Brink en Bas Drijver zullen hun verleden jaar behaalde titel in de Chinese viertallencompetitie niet prolongeren. De Nederlanders, die als enige buitenlanders aan deze competitie meedoen, zijn na de eerste week al uitgeschakeld voor de strijd om het kampioenschap. Het zesmansteam, met Brink en Drijver als ankerpaar (vierde in de butler van de voorronden) moet zelfs degradatiewedstrijden spelen. Daardoor is het voor het paar niet mogelijk zich alsnog beschikbaar te stellen voor het Nederlands team dat in juni meedoet aan het EK in Opatija, iets waar nog even op was gehoopt. Extra wrang is dat in de strijd om het Chinese kampioenschap het team van Brink-Drijver – met onder meer Fu Zhong aan boord – definitief de doodsteek kreeg toegediend door een formatie onder aanvoering van de ook in ons land bekende Jack Zhao. Bij het IMP publiek staat hij vooral bekend om zijn briljante serie ‘Ciao from China’. Om te overleven moesten Fu – de oudpartner van Zhao – en consorten een grote overwinning boeken op het team van Jack Zhao. Het gelijke spel maakte echter aan alle illusies een einde van team Fu. 

Bas Drijver was zo sportief een spel uit China aan te reiken waarop hij een radicaal verkeerde beslissing had genomen. Het kostte 23 imps in de kering. Niet tegen wel met noord als gever raapte Bas Drijver als zuid deze hand op:

S: 5  H: V 7 3  R: A V 8 2  K: A 10 9 8 5

Ciao-bied.jpg

Bas Drijver bood in de uitpas nog eens 7K. Dat was niet het juiste moment, want het hele spel lag aldus:

Ciao-dia.jpg

Zevenklaveren ging vijf down gedoubleerd (-1100) en bleek een phantom save want 6S zit er niet in. Op de andere tafel speelden OW 5S contract. Zo kostte het spel 10 imps, waar +13 mogelijk was.