BridgeKampioen afgelast

Amsterdam, 17 oktober 2014. Het bridge-evenement ‘BridgeKampioen van Nederland’ is afgelast. Dat heeft organisator Jurriaan Hillen vandaag laten weten in een e‑mail aan spelers die zich al hadden ingeschreven en in een persbericht. Uit deze berichten citeren wij:

Tot onze grote spijt moeten wij meedelen dat wij vanochtend de beslissing hebben genomen het toernooi en TV show Bridge Kampioen van Nederland (BKVN) niet door te laten gaan. Er was helaas niet genoeg animo onder spelers om het toernooi en TV programma door te zetten. Verscheidene voorrondes hadden nagenoeg geen deelnemers.

Ondanks de betrokkenheid en inzet van het BKVN-team, een groot aantal bridgeclubs, ambassadeurs en sponsor blijkt er te weinig animo te zijn onder spelers voor dit nieuwe initiatief. Het is daarom niet haalbaar het toernooi en daarmee het TV programma door te zetten. Alle voorrondes en finales zullen, tot grote teleurstelling, daarom geen verdere doorgang hebben.

Hoofdsponsor Bridge Big laat in reactie hierop weten:

Als sponsor van het toernooi betreuren wij dit natuurlijk enorm. Bridge Big maakt zich altijd sterk voor initiatieven om bridge leven in te blazen. Voor het BKVN toernooi garandeerden wij prijzengeld van wel € 25.000,–. Wij hebben besloten dit in ere te houden met een groots online toernooi voor alle spelers van bridgebig.com waarin wij hetzelfde prijzengeld garanderen! Meer informatie hierover zal volgen in november.