Boris wint Topcircuit

Amsterdam, 4 maart 2018. Berend van den Bos & Joris van Lankveld, samen ook bekend als ‘Boris’, hebben dit jaar het tiende Witte Huis Topcircuit gewonnen. In de finale gisteren en vandaag scoorden zij +93 imps. Daarmee winnen ze de eerste prijs van vijfduizend euro. Tweede werden Frank Bakkeren & Ton Bakkeren met +67, derde John Lesmeister & Gert-Jan Ros met +59. Aan de voorronden deden 68 paren mee, aan de finale 18 paren. Het ‘Topcircuit’ doet – dit jaar in elk geval – zijn naam niet helemaal eer aan. Berend van den Bos & Joris van Lankveld waren het enige paar van de open kernploeg dat aan de finale meedeed. Tom van Overbeeke & Maarten Schollaardt misten nipt de finale. De overige kernploegparen en recente ex-kernploegers deden in het geheel niet mee.

Tijdens de laatste zitting kwamen de toenmalige nummers 1 en 2 tegen elkaar uit, respectievelijk Berend van den Bos & Joris van Lankveld tegen Peter IJsselmuiden & Geon Steenbakkers. Dit spel kwam langs:

Het doublet voor de hartenstart zal slim bedoeld zijn. Echter, na een natuurlijke schoppenstart van oost zou het contract kansloos een down gaan. Nu start oost braaf zijn singleton harten en wordt deze griezelige 3SA gedoubleerd met een overslag gemaakt voor +650 en +8 imps voor NZ, die deze ronde van vijf spellen met 31 imps verschil afstand nemen van op dat moment hun naaste concurrenten.