Bertens wint Yeh Cup

Tokio (Japan), 7 juli 2017. De Nederlander Huub Bertens heeft met zijn team ‘Kokish’ de Yeh Brothers Cup gewonnen (zie ook ons artikel van 3 juli). Het team bestond verder uit zijn partner de Amerikaan Curtis Cheek en de Canadezen Fred Gitelman & Eric Kokish. In de finale versloegen zij met 76,5–45 imps team ‘Pepsi’ met Josef Blass & Jacek Pszczola, Eric Greco & Geoff Hampson en Jacek Kalita & Michal Nowosadzki. De wist levert Bertens en zijn team US$ 175.000 op (circa € 153.000). Het vooraf kansrijk geachte team ‘Netherlands’ met Sjoert Brink & Bas Drijver en Bauke Muller & Simon de Wijs wist zich niet te plaatsen voor de play‑offs, maar won vervolgens wel de Consolation Swiss en daarmee nog US$ 8000.

Later vandaag hebben Bauke Muller & Simon de Wijs de open paren gewonnen met +87 imps.

Op het volgende spel wist Bertens tegen Kalita-Nowosadzki op fraaie wijze een contract van 4 thuis te brengen (spel halve slag gedraaid; biedverloop onbekend):

De uitkomst met ♣A troeft Bertens in de hand. Vervolgens A, A, een ruiten gezakt voor de heer, ♣K getroefd, Q (links heeft geen troef meer), 8 waarop ♣J weggaat, et cetera voor tien slagen. Commentator: “He is giving this a nice play”.