BCO trekt zich terug uit MK

Utrecht, 10 september 2014. De Utrechtse Meesterklasser BCO 1 ziet voor aankomend seizoen af van deelname aan de competities van de Nederlandse Bridge Bond. Aanleiding voor dit besluit vormde het onverwachte overlijden van Chris ten Kate, prominent lid van het eerste van BCO. Afdeling Wedstrijdzaken van de NBB informeerde de captains van de Meesterklasse en Eerste Divisie daarom als volgt:

“Zoals u waarschijnlijk bekend is, is in augustus Chris ten Kate overleden. Zijn team BC Oog in Al 1, daarin gesteund door de vereniging, wil i.v.m. dit overlijden het komend seizoen niet deelnemen aan de Meesterklasse viertallen. Dit heeft consequenties voor de competitie in de Meesterklasse en Eerste Divisie. De Weko heeft daarover het volgende besloten:

1. De vrijgekomen plaats in de MK wordt bezet door de winnaar van een wedstrijd tussen BC 70-1 (10e in de MK vorig seizoen) en Hok 3 (4e in de ED vorig seizoen). Deze wedstrijd wordt gespeeld op zondag 21 september.

2. In het speelschema in MK en ED is daarom pas na 21 september bekend in welke klasse BC 70-1 en Hok 3 zullen spelen, in het vandaag gepubliceerde nieuwe speelschema worden ze voorlopig nog allebei genoemd.

3. In de Eerste Divisie zal dit seizoen worden gespeeld met 23 teams, in het speelschema is daardoor een bye ontstaan. Om tegemoet te komen aan de langere reistijden voor verenigingen die het verst van Utrecht vandaan zijn gevestigd, zijn in het programma enkele wijzigingen aangebracht. Dat is zo gedaan dat teams van BC De Zeerob (Groningen) en Algemene BC (Middelburg) de eerste of de laatste wedstrijd van de dag een bye hebben. Er zijn geen ronden naar een andere dag verplaatst zodat de tegenstanders per dag voor elk team gelijk blijven (m.u.v. de eventuele wijziging BC 70-1 / Hok 3).

4. BC Oog in Al 1 zal in het seizoen 2015-2016 terugkeren in de competitie in de Eerste Divisie. Voor de promotie- en degradatieregeling heeft bovengenoemd dus geen verdere gevolgen: in de MK degraderen de nrs 10-12, in de ED promoveren de nrs. 1-3 en degraderen de onderste acht teams (m.u.v. NBB-selectie).”