Baker met M&M wint McConnell Cup

Sanya, 23 oktober 2014. Op de veertiende Red Bull World Bridge Series in Sanya, China heeft het transnationale team Baker met Marion Michielsen & Meike Wortel de finale van de vrouwenviertallen om de McConnell Cup gewonnen. Het winnende team bestond verder uit de Amerikaansen Lynn Baker & Karen McCallum en de Engelsen Sally Brock & Nicola Smith. Baker versloeg in de finale team China Rood met 128,7–64 imps. Voor Marion is het haar tweede gouden medaille in Sanya; eerder won ze in een eveneens transnationaal team de gemengde viertallen. Meike won al zilver in de gemengde paren.

In de open viertallen om de Rosenblum Cup heeft het Poolse team Mazurkiewicz (Piotr Gawrys, Stanislaw Golebiowski, Krzysztof Jassem, Michal Klukowski, Marcin Mazurkiewicz, Wlodzimierz Starkowski) de finale gewonnen door Monaco (Fulvio Fantoni & Claudio Nunes, Geir Helgemo & Tor Helness, Franck Multon & Pierre Zimmermann) te verslaan met 131–80 imps.

Paren

In de open paren zijn vandaag de halve finales gespeeld. In de halve finale B, waaruit slechts de eerste zes paren doordringen naar de finale, hebben Richard Ritmeijer & Magdaléna Tichá zich goed hersteld van het missen van de halve finale A door vandaag te eindigen als vierde met 58,99 % en zich zodoende te kwalificeren. Dat deden ook in de halve finale A Danny Molenaar & Tim Verbeek als 20e met 54,46%. De overige Nederlandse paren, Ricco van Prooijen met de Amerikaan Adam Wildavsky als 50e met 51,12% in de halve finale A en Roeland Maat & Mark de Meer met 51,98% en Berend van den Bos & Joris van Lankveld met 49,81% in de halve finale B, hebben de finale niet gehaald.

Bij de vrouwenparen hadden de Nederlandsen Carla Arnolds & Wietske van Zwol vandaag een teleurstellende dag. Stonden zij gisteren nog eerste met ruim zestig procent, vandaag eindigen zij als 21e met 50,88%. Hoewel er 22 paren in de finale spelen, zijn zij hiermee toch uitgeschakeld, namelijk doordat ook vijf ‘drop‑ins’ uit de viertallen mogen meedoen. Verder doen hier geen Nederlandse vrouwen aan mee.