Alleen Bertens nog in de race

Chicago, 14 augustus 2015. Vanavond en vannacht Nederlandse tijd zijn er de kwartfinales van de Spingold KO Teams op de Summer Nationals van Chicago. Huub Bertens, uitkomend voor de als eerste geplaatste formatie van Richard Schwartz, is de enige Nederlander die nog in de race ligt. Alle andere Nederlanders dolven al het onderspit in de Ronde van 32. In de kwartfinale ontmoeten Bertens c.s. het team van Jimmy Cayne.
Cayne versloeg in de Ronde van 32 team Blanchard met de gebroeders Bakkeren in de gelederen. Toch kan Frank Bakkeren met enige genoegdoening terugkijken op die wedstrijd. Hij deed namelijk iets, wat Lotan Fisher, Franks tegenvoeter op de andere tafel, naliet. Dat notabene, waar Fisher bekend staat als een speler die er niet voor terugdeinst aan tafel alles uit de kast te halen.

1h-Frank.jpg

OW maken de manche in schoppen. Simpel te bieden, zou je zeggen. Na het minimalistische 1H-volgbod van Frank Bakkeren viel dat toch tegen. Want nu kon broer Ton meteen hoog de boom in met 4H. Die actie was zelfs Versace-Lauria, een van de allersterkste paren ooit, te veel; 4H ging slechts eentje down. Op de andere tafel paste Lotan Fisher als zuid over de 1K-opening van zijn rechtertegenstander. Dat gaf vader en zoon Blachard alle gelegenheid op te stomen naar 4S. Franks actie leverde zijn team 9 imps op.