WTB uit Boedapest: Fast Arrival

WTB uit Boedapest: Fast Arrival

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
rosalind_hengeveld
WTB uit Boedapest: Fast Arrival

Zet je net Bridge Base Online aan, val je met je neus in de boter en zie je hoe Nederlands hoop voor de toekomst van het vrouwenbridge, Laura Dekkers & Doris van Delft, op het EK in Boedapest een koude zes missen, die aan de andere tafel door Israël wel was bereikt:

Alleen 2♣ werd gealerteerd en uitleg werd niet gegeven, maar blijkens de systeemkaart is 2♣ mancheforcing vanaf een doubleton. 4 zal dan waarschijnlijk een minimum aangeven volgens het principe van Fast Arrival.

Wie treft blaam, Laura of Doris?

rosalind_hengeveld

Persoonlijk vind ik dat Fast Arrival te veel wordt misbruikt. Zeker als je daarmee twee hele biedniveaus overslaat, dan is het zonde van al die biedruimte om met elk (vermeend) minimum maar de manche te knallen. Dit spel vormt een goed voorbeeld: Doris haar pas op 4 lijkt misschien ‘kakkerig’, maar geef west een singleton klaveren en een schoppen minder en je mist al twee azen; geef west dan ook nog ♠J in plaats van Q (nog steeds een 1-opening in mijn boek) en 5 staat op de tocht. Als je al ooit van 2 naar 4 springt, dan alleen met iets als een minimale 2♠542♣ zonder controle in een zwarte kleur, lijkt mij.

Het mag geen probleem zijn de beschikbare biedruimte beter te benutten. De systeemkaart vermeldt ‘Non‑serious 3M+1’, dus blijkbaar is 3♠ ‘onserieus’ – overigens onduidelijk of dit ook geldt met sprong, meteen op 2 – en toont elk ander bod (zeker boven 3♠) een serieuze slempoging. Ondanks het minimum in punten telt de westhand slechts vijf verliezers (in de basistelling van die dingen), dus één voorzichtig slempoginkje onder 4 kan er toch wel af?

Per saldo wat mij betreft 90% blaam voor Laura; toch nog 10% voor Doris, omdat zij voor zes alleen twee (van vijf) azen en Q nodig heeft en er wel érg veel pech nodig is wil 5 down gaan.

laaremr

100% Laura. Twee key cards + troef vrouw en dan ook nog een renonce als bagger verkopen? ? Gratis 4 klaver bod over 2 harten (moet splinter zijn).
Hebben de dames geen bod ter beschikking om direct de 4krt troef steun manche forcing aan te geven? Zo ja, dan treft ook Doris blaam. Zo nee, dan een beheerste pas met een hand waarmee de meeste bridgers niet onder slam zouden eindigen als hun partner opent.

rosalind_hengeveld

De systeemkaart vermeldt geen bod om direct een mancheforcing met vierkaart troefsteun aan te geven.

PaulBvD

Ik vind het weinig kies om nu al zo duidelijk de namen te vermelden, dus vanuit dit principe zeg ik 50/50

janvancleeff

heeft niets met kies te maken Paul...gewoon man/vrouw en paard noemen is niets mee mis...

rosalind_hengeveld

Van voetballers die een doelrijpe kans hoog over schieten is toch ook de naam bekend.

janvancleeff

Kan me wel iets voorstellen bij Laura's fast arrival 4H, hoewel ik het zelf niet zou doen, zo'n slechte kaart heeft west niet...vind Doris' pas wel heel pessimistisch..er zijn nauwelijks handen voorstelbaar dat je down gaat op 5-niveau...dus wat mij betreft 35% (Laura) - 65% (Doris)..goed probleem trouwens..

interessant is ook:
1h - 2k

2r - 3r
?
Any suggestions?

 

 

janvancleeff

Sprak nog even Laura aan hier in Boedapest. Ze was het helemaal niet eens met zich zelf: "100% mijn schuld. Na het toernooi gaan Doris en ik deze hand zeker evalueren." 

PaulBvD

En dan verwijten ze mij in Brabant dat ik te direct ben... Ik kijk meer naar oost: 19 punten, zo'n mooie aansluiting in beide kleuren van partner: Doris had best nog een zetje mogen geven! Ik ga voor 25-75

 

 

PietSp

Als er een fit gevonden is, kun je de LTC toepassen. Na de 1ha-opening telt oost haar verliezers. Dat zijn er vijf. Een opening van één in een kleur schatten we in op zeven of minder verliezers  De LTC-som wordt dus 24- (7+5) = 12. Oost ziet dus slem tenzij partner een zwakke opening heeft. Vanuit LTC-optiek is het prettig als een fit en een  MF hand direct getoond kan worden. Na 2kl is de situatie kennelijk MF. Na 2ru bevestigt oost met 2ha de fit. Nu telt west haar verliezers. Dat zijn er vijf d.w.z. twee minder dan de zeven waarvan partner is uitgegaan. Ergo de hand is te goed voor 4ha als minimale opening. Ik zou 3ha bieden. Via controlebiedingen wordt 6ha dan wel bereikt. Oost weet hebbend van een dubeele fit in de rode kleuren zou na 4ha ook nog wel wat kunnen ondernemen bijv, RKC.

Go to top