WTB: soppen in Salso

WTB: soppen in Salso

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
rosalind_hengeveld
WTB: soppen in Salso

Aangedragen door Jan van Cleeff

Een spel uit het wereldkampioenschap voor jeugdlandenteams in Salsomaggiore (zie ons artikel van 7 augustus), categorie junioren, waar Nederland gisteren in de kwalificatie eindigde als zesde en daarmee de play‑offs haalde. Aldus boden Tom van Overbeeke en Tobias Polak. Wie treft blaam (WTB) voor het missen van de koude 7♣; naar wie gaat de kakkerigheidscup?

helenuh

Tom heeft alleen twee azen nodig voor groot slem, hij moet veel meer dan 5R doen.

pippin@home.nl

Maar hij mist ook nog de dichte zevenkaart klaveren.

pippin@home.nl

Ik denk dat we wel wat info missen, wat was direct 4H geweest in plaats van 3H en daarna 4H? Wat beloofde de pas op 3HX? Was 3R in plaats van 3H forcing geweest? Ergens heeft Tobias blijkbaar fit beloofd gezien het 5R bod, maar ik zie niet waar de renonce en de dichte kleur in beeld komen.

PaulBvD

Een spel dat mij, aan BBO gekluisterd , van afgrijzen deed schreeuwen... "E...s!" West kan de renonce harten uittekenen. Waarom geen cue van 4 sch? Oost zit tegen een waardeloze 3 krt sch aan te kijken. Maar ook hem kan een behoorlijke portie lafheid verweten worden. WTB: W 80, O 20 

Henku

3H en dan 4H ipv XX lijkt me niet echt de kaart omschrijven. Direct 4H lijkt me een stuk duidelijker. Dan komt west wel met z'n schoppencue. Ik zou zeggen oost 90%

yochorus

Vind het 3h-bod weinig zin hebben. Bedoeld als cue voor ruiten of als vragen om stop?  Kennelijk zou redoublet daarna een eerste controle aangeven maar ja, kan ook het aas zijn. Tenminste: ik neem aan dat daarom niet geredoubleerd is. Weinig zin dus, dat 3ha-bod.

Oosthand heeft enorm potentieel zolang je partner maar duidelijk kunt maken dat je een goede ruitenfit hebt. Mijn voorkeur zou gaan naar 4ha splinter na 3rui. Liever nog 5ha exclusion. Partner heeft in rui slechts hooguit HV, rest in andere kleuren en zo te horen beslist een schoppenhonneur. Met HV van ruiten en enkel schA is het al groot slem. Oostkan zien wat er moet gebeuren, voor west is dat veel moeilijker. Ik vind dus dat Tobias niet goed genoeg vooruit gedacht heeft. Bovendien: passen op 5rui zou in mijn hoofd beslist niet opkomen omdat die schoppenhonneur zeker aanwezig moet zijn in west. 

Staat tegenover dat ik niet begrijp waarom west na 4ha geen 4sch geboden heeft. Wat je ook denkt van partners bieden, hij schreeuwt om die controles dus laat het aan partner over wat te doen: kennelijk heeft die een idee.... 

Aida

Oost begon met 2K na 1R-1H- natural en forcing, mee eens goed gedaan.

Soms moet je je partner dwingen om te cue, en hoe? Met 3H denk ik niet...maar Oost probeerde klaveren als troef te stellen denk ik..  4H is meer duidelijk en ik zou denken dat als 4H geboden was, dat West zou 4S bieden. 

Na 1R-1H-2K-P-2R-2H-3H-DBL-P-P-4H , denk ik dat West opvatte als een COG bod, anders is 5R niet te verklaren, en had ie wel 4S geboden.

Tegenstanders waren ook aardig vind ik... hebben ze wel kans gegeven met de doublet van 3H . Mischien RDBL? Dan geef je partner ruimte te bieden op 3level.

WTB: 25-75 voor Oost 

joost brouwer

met een biedsysteem boekje 1 wordt het makkelijk,1r-1h-3kl-3r-3h-3s-4r-4s enz.komt dit nou allemaal door die relay van 2 klaver bij hun? vindt toch dat oost met zijn enorme slagenpotentieel de hoofdverantwoordelijke is,maar west had ergens wel een keer een schoppenbodje mogen doen.  30w-70o

 

_fonzie__

Grootste deel van de schuld bij Oost. Honderden keren heb ik tegen mijn discipelen moeten herhalen: als je een slammish hand hebt met dichte kleur, toon dat dan. 4K dus op 2R en je bent er al bijna.

West kon op 4H gratis 4s bieden, maar dit terzijde.

janvancleeff

100% West, 100% Oost. Beide spelers hebben grote kansen laten liggen het bieden in goede banen te leiden. West had zich moeten realiseren dat hij geen slechte kaart heeft en dat zijn partner om een schoppencue schreeuwt. Oost had het zijn partner veel makkelijker kunnen maken via rdbl of sprong naar 4h. Verbazend dat zo'n getalenteerd paar waar ook zo veel aan gesleuteld wordt het hier laat afweten.

Go to top