Wat speel je bij?

Wat speel je bij?

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
janvancleeff
Wat speel je bij?

Speelsoort: Paren
Niveau: 1e divisie
Noord gever, allen kwetsbaar

West      Noord      Oost       Zuid
                partner                     jij
                2S*           pas         pas
3H           a.p.
* Muiderberg

                                       dummy
                                       S: 8 6 5 2
                                       H: 5 2
                                       R: A H 10 8 6
                                       K: B 4
                jij
             
  S: A 10 
                
H: V B 10 7
                R: 9 7 4 
                K: V 10 6 3

Noord start KH (aas vraagt aan/af, heer vraagt count). NZ spelen hoog-laag = af of oneven aantal. Welke kaart speel je bij:

K3,
K6
K10
KV ? 

 

jayjay

Vrouw natuurlijk!

rvdb01

Ik kreeg precies net zo op mijn kop van mijn maat als jij, Jan. Ik deed de 3 en daarna de vrouw, waarna maat in de dubbelrenonce naspeelde en we 3H hadden laten halen. Beter had ik de 10 kunnen spelen, een driekaart suggererend. Dan gaat je maat zeker schoppen naspelen, of in ieder geval niet klaver in de dubbele.

janvancleeff

Grappig Rob. Ik kreeg juist op mijn kop omdat ik NIET distributie gooide (ik deed de 6 en daarna de 3). Daarna dacht maat veilig KA en een derde klaveren te kunnen spelen. Effectief met hetzelfde desastreuze resultaat. Achteraf had ik beter de 10 kunnen gooien: sp voor schoppen of misschien zelfs de vrouw, zoals Jansma hierboven suggereerde.

Henku

K3, daarna de 6. Lijkt me niet dat dit fout kan gaan, maat wil distributie weten.

rosalind_hengeveld

Lijkt me wél dat dit fout kan gaan: maat wil na je distributie toch Lavinthal weten?

rosalind_hengeveld

Ik speel ♣3 bij, het verdelingssignaal waar partners heer om vraagt. Als partner daarna met het aas vervolgt, speel ik ♣Q als Lavinthal. Met ♣Q3 zou ik in de eerste slag de vrouw bijspelen, als de boer op tafel ligt (anders zou ik daarmee ♣QJ+ beloven).

Het valt me trouwens op dat van spelers die ‘aas vraagt aan/af, heer vraagt verdeling’ spelen – dat speel ik ook, tegen troef althans – sommigen bijna altijd het aas starten en anderen bijna altijd de heer. Hier had uitkomer zich duidelijk een dilemma kunnen besparen door het aas te starten.

jayjay

Nog een keer dan maar: met xV speel je een kleintje en daarna de V. Niet eerst de V natuurlijk, tenzij je HL even speelt.

De V is een clear wake up signaal. Partner zal als een speer nu schoppen naspelen. Vergelijkbaar met een spel uit de Vanderbilt. Tegen 3H kwam partner uit met S Aas. Txx in dummy. Ik de B van VBx (ik had balanced getoond) En Chris als een speer ruiten na. Jan's 6 en daarna de 3 is inderdaad standaard van 4, maar had hier ook van V63 kunnen zijn. 

Mazzel trouwens dat Schoppen toevallig de hoogste kleur is. Als ik Ax ruiten had in dezelfde situatie zou ik het ook niet weten. Misschien moet de Vrouw ALTIJD zijn. "Speel de "normale" kleur na."

Hannekek

Het nadeel van verkeerde count is dat partner nu denkt veilig een klaver na te kunnen spelen. 

janvancleeff

Oké..zou je kunnen zeggen:
- KV vraagt om schoppenswitch, belooft SH of SA
- K10 en daarna een kelintje, geeft SV aan
- K3 en daarna een hogere klaveren, geeft doubleton klaveren aan. Zuid kan dummy overtroeven en dan door schoppens van de leider spelen.

Any thougths?

 

 

rhelle

Maat vraagt met AH om een distributiesignaal. Er is niets in dummy wat zo anders dan verwacht is dat ik daarvan af wil/moet wijken. Hij had om aan/af kunnen vragen, wat gebruikelijk is met AHx of AHxx.

Partner heeft in alle waarschijnlijkheid een 5-1-2-5 met Kl AH, dus zal daarbuiten erg weinig hebben. Het lijkt erop alsof de leider dus een 2-6-3-2 heeft. Zelfs als de leider AH98 van troef heeft gaat hij down als maat Kl doorspeelt. Het lijkt me dat Kl V om iets ongebruikelijks vraagt; in dit geval Sch. Kl 10 ontkent de V en is een 3-kaart (laag-hoog even), de 6 is niet te lezen, de 3 is een even aantal.

Cruciaal in dit geval: maat vraagt je om iets specifieks te doen. Heb je echt een reden daar van af te wijken?

Go to top