Verdediging tegen Multi-Defense op 1♣

Verdediging tegen Multi-Defense op 1♣

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
rosalind_hengeveld
Verdediging tegen Multi-Defense op 1♣

Ik ben op zoek naar een verdediging tegen een Bruine Stickerconventie (BSC) die je kunt beschouwen als een vorm van Multi-Defense. Het komt erop neer dat op 1♣ (geen sterke klaveren) de volgbiedingen 1//♠ en 2♣ allemaal ofwel een vijfkaart+ in de opvolgende kleur beloven, ofwel vierkaarten+ in de twee daaropvolgende kleuren. Bijvoorbeeld 1♣-(1) toont ofwel een vijfkaart schoppen, ofwel twee vierkaarten+ in klaveren en ruiten. Het volgbod toont dus nooit de genoemde kleur en er is geen kleur bekend; daarom is het een BSC. Waar we ertegen gaan spelen is die aangekondigd en toegestaan (zie officiële omschrijving). Het is duidelijk dat we een verdediging hiertegen op tafel mogen hebben (mits apart).

Over verdediging hiertegen (of tegen soortgelijke BSC zoals Holo-Bolo) is op het internet vrijwel niets te vinden. Ik kan wel iets bedenken, maar ben op zoek naar ideeën en tips, zo mogelijk gesteund door ervaring.

janvancleeff

Wat een ingewikkeld verhaal zeg. Is dit een sollicitatie als tekstschrijver voor de troonrede? Hoe dan ook, ik snap er geen sikkepit van. Graag verduidelijking.

rosalind_hengeveld

Tja, ik heb het niet bedacht; voor de goede orde: ik ga deze BSC niet spelen, maar moet er binnenkort tegen spelen. Zie voor (hopelijk) verduidelijking de officiële, door de Weko goedgekeurde beschrijving (via deze link).

Jo Call

Bruine conventies zijn toch op heel wat nivo's verboden ??

Go to top