Veel is mogelijk

Veel is mogelijk

13 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
janvancleeff
Veel is mogelijk

Tweede divisie viertallen Je zit zuid met:

S: -
H: A V 7 4 3
R: H 9 4
K: H V B 8 2

Z/NZ
West     Noord     Oost     Zuid
                                       1H
1S         2SA*       4S        ?
* 4+H, invite+

Veel is mogelijk:
a. 5H
b. 6H
c. 4SA
d. 5K
e. 6K
f. 5S
g. dbl ('ik wil door')

Wat bied je en waarom?

 

 

helenuh

Ik vraag dom keycardsm gokkend erop dat of partner heeft niet schoppenaas of een van de onbrekkende keycards is hartenheer en het snit zit goed. Ik weet dat het een beginnersfout is om keycards te vragen met een renonce en misschien is 5kl wel beter maar ik vind het een beetje link om dat te doen met drie ontbrekende keycards.

Dbl werkt misschien ook goed maar ook dat vindt ik link met zo een offensieve hand, ook al geeft dbl een offensieve hand aan.

slimpie69

Ik bied 5k als parner 5r bied ga ik naar 6 zoniet blijf ik in 5h

Henku

5K.

janvancleeff

Oké, dat was 'wat'. Nu nog even 'waarom' graag.

de Looier

Mijn antwoord zou 6K zijn. Partner moet naast Harten heer andere honneurs hebben. Eén aas lijkt mij minimaal voor zijn reactie. Partner heeft nu de keuze uit 2 kleuren. Als Zuid de hand gaat spelen wordt de kans op een ruiten uitkomst groter. De heer zit dan in ieder geval goed.

rosalind_hengeveld

Namens Aad & Trees Zaat

Ik [Zaat] bied 5♠: RKC zonder interesse voor schoppenaas en hoop dat partner hartenheer en een aas heeft (Exclusion RKC) Partner biedt dan 6, waarna ik 6 bied.

bionic59

Ik zou dolgraag 5S bieden (exclusion), maar partner zal wel iets hebben in schoppen en als dat het aas is, hebben we een huizenhoog probleem. 4 SA valt wat mij betreft ook meteen af; als partner schoppenaas en hartenheer heeft, is het ook al meteen curtains. Dus 5H of 5K. Met 5H breng ik de volgende boodschap over : partner, heb je HELPENDE keycards (en dus NIET schoppenaas), bied dan 6H. Zoniet, pas dan. M.a.w. een soort exclusion waarbij we nog op 5H kunnen stoppen. 5K is ook wel OK, maar 5H is m.i. net iets duidelijker.

Staff

6 Ha. Tweeledig: is vaak  op z'n ergst op snit (maat heeft wel een goed aas voor z'n invite), en de buren zijn NK en daardoor snel geneigd om 6S te bieden. Misschien is 5Ha mogen spelen het best betaald, maar 6Sch zal toch vaak 800 zijn?
Gaat maat 7 bieden met 3 goeie keycards? Ik gok maar van wel: maat weet ook dat het met een renonce Sch moelijk apen raaien is.

PaulBvD

5 kl. Bewust niet gekeken naar de andere reacties, mij niet laten beinvoeden: Mijn tweede kleur, en misschien komen ze nu wel met ruiten uit. En nu terug naar Zagreb voor de tweede helft van de strijd om de 3e plaats!

laaremr

Ik wil sowieso in slem zitten en bied dus 5 schoppen (Exclusion) om geen dooie 7 harten te missen.

janvancleeff

Ik bood in de praktijk 5K, waarna partner afzwaaide naar 5H. Daar bleef het bij. Zijn hand:

S: A H
H: H B 10 x
R: B x x x
K: 10 x x

Dat ging nog net goed, maar ik blijf met een onbevredigend gevoel zitten over het bieden.

 

laaremr

Ik kan het onbevredigende gevoel wel verklaren: Het 2SA bod is overboden. Je hebt een normaal 2 harten bod maar moet wel de vierkaart steun tonen.

3 klaver (Bergen) zou de oplossing zijn: 4-krt steun met 8 losers.

Dan heb je met de zuidhand nog steeds een slempoging maar dan wordt het 5 klaver om nog in 5 harten te kunnen afstoppen.

Go to top