Uitkomstprobleem: operatie geslaagd

Uitkomstprobleem: operatie geslaagd

13 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
rosalind_hengeveld
Uitkomstprobleem: operatie geslaagd

Aangedragen door Paul Maris en Jan van Cleeff

Een spel uit Chennai: je kunt voor je land 24 imps verschil maken.

Waarmee kom je uit?

De oplossing van dit probleem staat in Bridge van november 2015 op pagina 61–63 en komt ook in de nieuwe IMP, die rond 1 december verschijnt.

slimpie69

Partner vraagt om unusual lead ergo ruiten 2 lavinthal voor klaver return

janvancleeff

Ik zal niets verklappen, maar dit probleem ging in de WK praktijk een paar keer goed fout. Achteraf vonden alle 'experts' het een non-brainer.

GerardvdBeukel

De Pavlov reactie is om ruiten te starten, maar het zou ook kunnen dat juist links de renonce ruiten heeft. Buiten dat, twee slagen is genoeg en klaver Aas zal waarschijnlijk wel doorkomen.. Dus klaver Aas en daarna zie je wel welke renonce partner heeft. Ik denk zelf dat hij geen klavers heeft.

Loek Fresen

In de praktijk op de club (en niet op een WK) zou ik ook Rux  starten. Nu het een probleem is denk ik een beetje langer en analyseer dat maat natuurlijk een renonce Ru heeft, maar dat de leider er vermoedelijk 6 heeft en ik dus een eigen Ru-slag heb. De kans op een renonce Kl is groot, zodat ik simpel HaV start. Als de leider inderdaad een 5-2-6-0 heeft gaat hij down. Ook met een 1-5-6-1 gaat hij het niet maken en heb ik alleen maar een extra downslag weggegeven.

Kalf

Als 4 Hrt* pas or correct is, dan zal west er wel wat hebben, mijn partner nu 6 en ik 3, dus de leider moet bijna een renonce harten hebben...;-)

rosalind_hengeveld

Als 4 pas of corrigeer is, dan wil dat alleen maar zeggen dat west tegenover een tweekleurenspel in harten en ruiten 4 voorstelt als eindcontract. Genoeg daarvoor is dus zeker een driekaart en soms, zoals met 2‑2 in de rode kleuren, ook een doubleton. Bedenk hierbij dat bij de meeste spelers de wereldconventie mancheforcing is en dat 4 een slag minder is dan 5.

de Looier

Volgens mij moet je met ruiten 2 uitkomen. Partner heeft een 6-kaart harten. Dat zou je gebruikelijke start moeten zijn. Die wil hij dus niet. Het Lightner doublet gaat gewoonlijk om een aftroever. Schoppen is het dus ook niet. Blijven ruiten en klaveren over. Oost heeft een lange ruitenkaart beloofd. je hebt er zelf 4 die renonce zal dus wel in ruiten zitten. Kom daarom met ruiten 2 uit zodat partner naar je klaveren Aas kan terugspelen voor een eventuele 2e aftroever.

pippin@home.nl

Ik ga ook uit van een renonce ruiten, maar we hebben nog een slag nodig. Ik verwacht geen harten slag, dus die 2e slag is klaver A, kan ik er maar beter mee starten voor het geval maat toch een renonce klaveren heeft.

pippin@home.nl

Ik negeer trouwens de wel/niet dubbel op 4H omdat ik niet weet of pas/dubbel om een hartenstart vraagt

PaulBvD

Ik sluit me aan bij de uitkomst van een kleine ruiten. Hoewel ook ik de afloop daarvan weet...

Kalf

Schoppenstart na eliminatie.

Ruitenstart vervalt naar mijn mening :

Als mijn maat een renonce ruiten heeft, dan geef ik toch al een ruitenslag weg. Oost zal toch wel iets hebben van een mooie 4 kaart schoppen + AHxxx(x) ruiten. Die laatste ruiten komt vanzelf wel. Al is het de vraag of het dubel voor een renonce ruiten is....

Hartenstart?

Als de leider een renonce harten heeft-ie nog steeds een klaververliezer met een 4063 verdeling.

Als maat Hartenaas heeft, kan de leider vooralsnog geen verliezende klavers dumpen.

Klaverstart?

En misschien de heer bij de leider hoogmaken? Nope... En als de heer in de dummy ligt dan komt die vanzelf wel.

 

Dus blijft er maar 1 kleur over, schoppen...en een eventuele dummy reversal te blokkeren.

Jastro35

Het lijkt mij dat de kaartten als volgt verdeelt zijn :

Nrd    Sch 3   Ha 5       Ru 1           Kl 4               8/7 pntn

Oost   Sch 5   Ha Hx    Ru 6           Kl -                18/19 pntn

Zuid  Sch 1   Ha VBx  Ru V10xx  Kl AVBxx     12 pntn

West Sch 3/4 Ha 3       Ru 2           Kl 4                2/3 pntn

Noord  heeft een 5-4 of (5-5) in harten en klavers.        Oost heeft 5-6 in schoppen en ruiten

Zuid   heeft een  4-5 in ruiten en klaver                         West heeft een 3 kaart schoppen met een tophonneur, of    

                                                                                        4 schoppens

De kans dat partner noord een ruiten introever heeft is zeer klein, hij wil geen harten of klaver start omdat hij harten heer mist, die zit waarschijnlijk dubbel bij oost. West heeft hoogsten 2 ruitens , anders had hij wel gepast op een 6-3 fit. Zijn schoppens bestaan waarschijnlijk uit een 4 kaart of een 3 kaart met tophonneur vandaar dat  hij voorkeur uitspreekt voor schoppens als troefkleur.

Ik zou  nu zelf starten met mijn kleine schoppen, zodat oost later zelf de hartens zal moeten aanspelen.

Go to top