Uitkomstprobleem: de uitkomstkoning in het paleis

Uitkomstprobleem: de uitkomstkoning in het paleis

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
jan_van_cleeff
Uitkomstprobleem: de uitkomstkoning in het paleis

Neem plaats op de stoel van een van beste uitkomers ter wereld, Bauke Muller, in de strijd om de Palace Cup in Warschau. Wat kom je uit?

Zie nu de post mortem.

Jeroen van de Pol

KofS. Om daarna te beslissen of we KofD moeten switchen. Ik denk in eerste instantie dat KofD niet weg kan en we wel 2S moeten incasseren.

janvancleeff

Voor zover mijn geheugen op middellange termijn mij niet in de steek laat, ben ik het voor het eerst 100 procent met je eens Jeroen :)

slimpie69

Ik start ruiten king natuurlijk

Valk

Ruiten koning. "natuurlijk". Overigens mist het woordje "de" in je post, Jan

Valk

Wanneer wordt uitkomst van de koning himself bekend gemaakt, c.q het hele spel getoond?

rosalind_hengeveld

Post mortem

Na enig nadenken – niet ongewoon voor Muller – start de uitkomstkoning met een ruïneuze K. De leider neemt het aas en neemt meteen met J een troefsnit op Q over noord om op een hoge ruiten een verliezende schoppen weg te werken. Noord duikt en de schoppen gaat direct weg, maar dat maakt niet uit. Zoals we zien leidt elke andere start dan ruiten tot down.

Valk

Een beetje een zeurprobleem. Een singleton schoppen in O is in dit biedverloop veel waarschijnlijker dus schoppen uit kan een belangrijk tempo weggeven. Het enige zinnige alternatief is klaver, maar gezien mogelijk te ontwikkelen harten is dat ook riskant. Harten uit is uiteraard belachelijk. De koning had gelijk ook al pakte het niet goed uit.

Jeroen van de Pol

Lijkt me juist een goed probleem. KofS houdt beide opties open en dat moet je je realiseren. Ik weet zeker dat Bauke dit een gemiste kans heeft gevonden.
Ik moet ook aardig "verzinnen" voor ik een realistische hand kan verzinnen waarbij KofS fout en KofD goed is.

Valk

Dat zou ik dan wel graag van hemzelf willen horen. Geef N ru A en W ru A en SH is een drama... . Ook als O een singleton heeft tegenover de SA bij W is het niet goed. Uit het bieden is niet op te maken wie wat heeft,  N heeft bijna zeker een 4351 verdeling. S 3-1 is waarschijnlijker dan R 5-1 bij OW

Go to top