Kwestie van stijl?

Kwestie van stijl?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Pico
Kwestie van stijl?

Op een gewone clubavond raap je van het volgende spel de westhand op:

Als je met 1 begint, krijg je hem terug via 3♠ - 4 - 4♠. Zeer benieuwd hoe iedereen hiermee omgaat. Ook als het 4♠ - 5 - 5♠ gaat.

Alles wat je kunt verzinnen, is ook wel gebeurd natuurlijk; maar wat doen de experts?

pippin@home.nl

Ik zou in beide gevallen 6R bieden, mocht maat een singleton of ruiten Hx hebben, kopt hij hem wel in.

janvancleeff

Wie ben ik om de mening van onze kersverse bekerwinnaar te bestrijden: 6R dus.

laaremr

7 harten; goede kans dat ze redden met 7 schoppen (beter dan 6 sch gedubbeld verdedigen); mag ik het spelen dan hoop ik dat maat ha aas heeft en we geen ruiten verliezer hebben. Overigens is dit een 4 harten opening bij ons (minstens 6 ha en 5 minor). Niet dat dit in dit geval het vier schoppenbod van noord tegenhoud. Over 5ha-5sch zou ik dan langzamer bieden: 6 harten gevolgd Door 7 harten over 6 schoppen (principle of lesser risk) omdat het helemaal niet zeker is dat 6 sch down gaat.

rosalind_hengeveld

Ik bied zulke spellen tegenwoordig via ‘Robins Nest’ 4♣: zeskaart harten en onbekende vijfkaart+ in een lage kleur, ≤ 5 verliezers. Zo ook 4 idem met zeskaart schoppen. Ook dat houdt hier natuurlijk geen 4♠ tegen.

janvancleeff

Robins Nest?? Was dat nu weer? Waar heb je dat vandaan? Is dat beter dan 4k als preëmpt of als Namyats??

rosalind_hengeveld

Robins Nest combineert desgewenst goed met 3SA als Namyats (zoals Tim Verbeek bepleitte in de papieren IMP); het kan ook met 3SA Gambling of met 3SA Mitchell (vierpreëmpt laag). Zie verder de discussie op Bridge Winners over Robins Nest. Naamgever Larry Robbins gebruikt de drie openingen 3SA/4♣/, ik vind dat te veel en gebruik alleen 4♣/.

Go to top