Johan Cruijff uit Oranje vanwege professionele carrière

Johan Cruijff uit Oranje vanwege professionele carrière

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Han_Knols
Johan Cruijff uit Oranje vanwege professionele carrière

De KNVB heeft vandaag, 1 augustus 1972, in een persbericht laten weten dat de professionele carrière van Johan Cruijff bij FC Barcelona niet langer verenigbaar is met zijn deelname aan wedstrijden van het Nederlands elftal. Cruijff speelt geen kwalificatiewedstrijden voor het WK'74 en wordt evenmin geselecteerd voor dat WK, mocht Oranje zich plaatsen.

In het gehele land is met verbijstering op dit besluit van de KNVB gereageerd. Wij spraken onder andere met Louis van Gaal, speler van Sparta en toekomstig trainer van Ajax: "Ben ik nou zo slim? Of zijn zij nou zo dom?!". Volgens Ben de Graaf, sportjournalist van de Volkskrant: "Het is natuurlijk allemaal kut, wat die Cruijf laat zien, maar hij hoort er min of meer toch wel een beetje bij.". Ook Johan Cruijff zelf deed nog een duit in het zakje: "Da's niet logisch, toch?".

Over de precieze argumenten die aan de beslissing van de KNVB ten grondslag liggen, tast men vooralsnog in het duister. "Maar", zo grinnikt Rene van der Gijp, aanstaand televisie-icoon, "daar ken je alleen maar om lachen! Niet dan? Ja, toch?! Hahaha!".

janvancleeff

ik hoorde vanuit het circuit dat het maar een eenmalige actie was van Brink-Drijver en dat ze na het EK van Oostende er graag weer bij zijn.

rosalind_hengeveld

Dat is dan wel al de tweede ‘eenmalige actie’: in 2014 deden ze ook niet mee (zie ons artikel van 26 februari 2014).

Daisy

Ze spelen al jaren niet meer mee in het Nederlandse team. Ik zou zeggen niet meer vragen en alleen paren opstellen die het een eer vinden om voor Nederland te spelen. Volgens mij spelen Ronaldo en Messi toch ook nog steeds voor hun eigen land  (ondanks dat deze ook een buitengewoon druk schema hebben).

Andere paren die buitenlandse verplichtingen hebben en nieuwe paren willen wel graag, dus ik zou deze zeker voorrang geven! 

 
Go to top