Goed of slecht nieuws?

Goed of slecht nieuws?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
janvancleeff
Goed of slecht nieuws?

3hX.jpg

Finale MK Mixed, 16 september, 2018

West              Noord               Oost               Zuid
                                              pas                  1SA
2H*                  pas                  3K**                 pas
pas                  dbl***               pas                  pas
3H                   dbl***               a.p.
 

* Door oost aan schermmaat noord uitgelegd als ‘vroeger speelden we dat als Muiderberg, tegenwoordig, geloof ik, als precies een vijfkaart harten’. Door west uitgelegd als minstens vijfkaart harten. 
** Door oost uitgelegd als pass or correct.
*** Straf

Noord start schoppen voor het aas en zuid switcht naar harten voor de tien van noord. Ruiten terug is voor de heer van zuid, die ten onrechte terugvalt op schoppen. De leider legt de tien en claimt negen slagen na troefaas en troef na. OW +730 en +12 imps.

Noord roept de arbiter. Noord wil minstens het doublet af van het eindcontract. De arbiter neemt het spel mee, Na een half uur informeert oost naar de uitslag. Hoofdarbiter:  “Ik heb goed en slecht nieuws.”
Oost: “Begin maar met het slechte nieuws.”
Arbiter: “Nee, eerst het goede nieuws: de score blijft staan.”
Oost: “En het slechte nieuws?”
Arbiter: “Jullie krijgen een halve VIP straf.”
Oost: “Waarom?
Ärbiter: “Van een zo ervaren speler als jij, mag je een betere uitleg verwachten. Zoals het er nu staat, schep je verwarring. Bovendien sta je een straatlengte voor, dus die halve VIP doet je heus geen pijn.”

Ik ben erg benieuwd naar jullie mening over deze arbitrale uitspraak:

1. Uitstekend
2, Goed
3. Redelijk
4. Matig
5. Slecht

 

janvancleeff

De hand deed zich zich gisteren voor tijdens de finale van het NK mixed 4tallen. Ben nieuwsgierig wat het Forum vindt over de kwaliteit van de arbitrale uitspraak.

laaremr

4, matig. Score laten staan lijkt me terecht. Een halve vp straf (die geen pijn doet) is onzinnig. Vind je als arbiter dat OW straf verdienen geef dan een straf die er toe doet.

Hester Gast

Als je al een straf uitdeelt, dan zou het hooguit kunnen zijn voor het feit dat je je systeem niet beheerst. En dat is misschien slordig voor zo'n sterk koppel. Maar een 1e waarschuwing met de tekst: "spreek dat even beter af". lijkt me voldoende. Of jullie al dan niet een straatlengte volstaan, doet er uiteraard helemaal NIETS toe. De score: 4, matig.

 

janvancleeff

Ik zat oost en kreeg na afloop een serieuze reprimande van de hoofdarbiter. Hij vond dat ik met mijn uitleg verwarring had gecreëerd en gaf mij daarom een halve vip straf. Ik ben daar verwonderd over. In het licht van mijn kaart had ik gewoon geen trek in een 'zekere' 5-1 fit.

helenuh

Met Hester eens.

Na het 3H bod is het duidelijk voor iedereen wat aan de hand is dus ik zie niet hoe het (misschien) verkeerde uitleg het resultaat had kunnen beinvloeden.

Jo Call

Uitleg v PRECIES 5kaart vind ik altijd vervelend. Ook ik bied wel eens met een 6 krt als het systeem een 5krt belooft. Meestal 5 lijkt mij ethischer.

Arbitrage MATIG want moet minstens noteren dat een ingespeeld (top?)paar een verschillende uitleg gaf. 

 

 

Go to top