Europa Cup 2008 voor Star?

Europa Cup 2008 voor Star?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
rosalind_hengeveld
Europa Cup 2008 voor Star?

Aangedragen door Henk Willemsens

In 2008 verloor BC Star van Italië (met Fantunes ) in de finale van de Europa Cup.

Als Fantoni en Nunes ook door de EBL veroordeeld worden, kan dan Star de Cup opeisen?

janvancleeff

Interessante gedachte. En hoe zit het dan met het  Nederlandse zilver op de Olympiade van 2004 in Athene? Nederland verloor daar de finale van Italië...met Fantunes. De teamcaptain van destijds, Toine van Hoof, is naarstig op zoek naar videomateriaal. Dat schijnt ergens in Frankrijk te liggen. Ligt er dan toch nog een gouden medaille in het verschiet?

Henku

Ik heb nergens iets kunnen vinden over verjaring in dit soort zaken, dus ja, dat kan. Het lijkt me sowieso een onderdeel van een EBL/WBF uitspraak, want FN hebben wel meer gewonnen waar de nummer 2 van destijds nu ineens kansen ziet, zeker als er prijzengeld in het spel is.

En een andere interessante vraag: als het horizontaal/vertikaal uitkomen zo bij FN zat ingebakken dat het er allemaal volstrekt natuurlijk uitzag, heeft F dit dan ook gedaan tijdens het WK mixed 2010?  De recente uitspraken lijken te zeggen dat het illegaal signaleren alleen al verboden is, er hoeft niet te worden aangetoond dat partner er ook daadwerkelijk iets mee doet. In dat geval heeft Donna Compton een probleem.

 

rosalind_hengeveld

Moet daarvoor nog aangetoond worden dat Fantunes in 2008 al vals speelden?

Henku

Ja, natuurlijk, en dat zal best lastig worden. Van die wedstrijd uit 2008 is zeker geen video. Misschien dat het materiaal uit 2004 nog boven water komt en dat daar iets mee te doen is. Dan zou je kunnen stellen dat als ze dit in 2004 en 2010 deden, ze het ook wel in 2008 hebben gedaan.

Go to top