Cool

Cool

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
rosalind_hengeveld
Cool

Aangedragen door Oscar Nettl

Meesterklasse viertallen:

Het spelen van Maarten is nog wel leuk na uitkomst ♣Q. Maarten komt maar tot elf slagen, zelfs met drie ruitenslagen, dus heeft nog een extra slag nodig. Na ♣A komt het erop neer dat Maarten de troeven trekt; na schoppenaas speelt west weer klaveren. Nadat de troeven eruit zijn speelt Maarten driemaal ruiten, de derde ruiten getroefd in noord, waaronder de vrouw van oost valt. Nu met A naar tafel, J gecasht en de laatste troef, waarop oost in dwang zit en cool zijn harten vrouw sec zet, omdat anders klaveren 10 de twaalfde slag is. Maarten slaat echter even cool K en maakt de twaalfde slag met de J.

NZ zijn het enige paar in slem, zo blijkt achteraf. Wellicht iets te aangetrokken geboden door noord, maar als je zo afspeelt mag het ook wel.

janvancleeff

Grappig spel, en absoluut koel dat Maarten het op deze wijze maakt. Ik heb zo het vermoeden dat oost, met zijn essentiele vrouwen, nogal heeft zitten draaien op zijn stoel en daardoor zijn kaart verraadde. A propos, wat is nu eigenlijk de vraag op dit spel? 

rosalind_hengeveld

Zo te zien is er geen vraag. Dat hoeft ook niet op het forum.

Go to top