Biedprobleem: lekke bandbreedte

Biedprobleem: lekke bandbreedte

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
SjoerdS
Biedprobleem: lekke bandbreedte

Nu ben ik benieuwd naar de ‘bandbreedte’ van 3♠ bij west. En wie weet vervolgens – en hoe weet die dat – of ze 4 kunnen uitnemen? Als ik west laten passen in Jack, wordt er wel 4♠ geboden.

Jastro35

Als west zijnde en niet tegen wel zou ik of passen, of 4 en géén 3 schoppenbieden. 4 schoppen heeft wel mijn voorkeur. N-Z moeten naar 5 of 4 schoppen doubleren, maar missen wellicht de kwetsbare manche.

SjoerdS

Ik ben het met je eens dat je met deze hand geen 3♠ moet bieden. 
En zelfs als Noord op een pas van West 3 biedt, lijkt me nu 3♠ nog steeds niet goed. Je duwt de opps naar de manche.

Met wat voor handen bied je nu wel 3♠?

Jastro35

Als antwoord op jouw vraag : ik biedt alleen 3 schoppen als ik redelijke hartens tegen heb en hoop dat ze 4 harten bieden. Als je dit met je partner overeen komt dan weet hij/zij dat je 4 harten gaat doubleren.

Joris

Ik durf zelfs te beweren dat het met een driekaart schoppen ALTIJD goed is om drie schoppen te bieden. Simpelweg omdat je op een niveau biedt dat voor jou weinig kwaad kan (je hebt negen schoppens samen) en het de tegenpartij enorm onder druk zet. Ze hebben namelijk geen ruimte meer om de hartenfit te vinden en als ze dat wel hebben (bijvoorbeeld via doublet, take out), dan hebben ze het weer moeilijk om in 3SA te komen als de schoppendekking bij de verkeerde kant zit. Bijvoorbeeld wanneer de partner van de 3K-bieder een vijfkaart harten met schoppenstop heeft: moet hij doubleren of 3SA bieden? De ene actie is waarschijnlijk goed, de andere niet, maar feit is dat ze moeten gokken.

Niet tegen wel open ik zelf met 6-4 altijd op 3-niveau, ook met slechte kleuren en met een 6-5 met een redelijke zeskaart op ik op 4-niveau. Met deze zeskaart en een secce heer in harten gaat dat mij te ver, dus ik zou met Oost volstaan met 3S. West heeft weinig verdediging en kan na een 3S-opening eenvoudig 4S bieden, wat ofwel een goede uitnemer is of de tegenpartij dusdanig onder druk zet dat ze de verkeerde beslissing gaan nemen.

Jeroen van de Pol

Wat mij betreft. 3S  kan op alles. Eerder moeilijk maken voor manche/slem of tegen willen spelen. De 2S openaar moet altijd passen.

Hier is partnership stijl van belang. 

  • 2S is goede 6 kaart dan 4S
  • 2S NV is agressief en kan op veel. Dan passen. 4S gaat dan met 6322, 6232 en 6223 gewoon voor 800. 
Go to top