Biedprobleem: hoe 3SA te bereiken

Biedprobleem: hoe 3SA te bereiken

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
rosalind_hengeveld
Biedprobleem: hoe 3SA te bereiken

Een spel van ‘uBid’, een nieuwe bied-app van Nederlandse makelij, die een soort biedwedstrijd met een partner naar keuze presenteert. Het is (nog) alleen voor Android-smartphones, is te vinden in de Android Play Store, is (vooralsnog) gratis en werkt prima. Jan van Cleeff van IMP en ik boden op uBid het volgende spel:

Zoals we zien is 4 vrijwel altijd down maar is 3SA koud bij elke uitkomst. Is dat op een verantwoorde manier te bereiken? En hoe zou je de ‘schuld’ voor bovenstaand biedverloop verdelen tussen Jan en mij?

Cor Lof

3SA kom ik niet in. Hooguit eindig ik in een harten deelscore als een van beide een pessimistischer kijk heeft.

3H lijkt mij wat overdone, je hebt zomaar verloren klaverpunten aan de overzijde of een partijtje quacks in de overige kleuren en geen hoge harten. De tafel is dan volsterkt onbereikbaar.

Je kunt ook zeggen dat het pech is, maar alle kans dat partner wat klaverpunten heeft.

janvancleeff

Ja, gemeen van uBid (download het maar eens op Android). Volgens mij is dit een unieke hand. Volgens mij is er geen bieding te bedenken waarmee je langs logische weg 3SA kunt bereiken.

rolf schreuder

had je dan na 3sa van je maat over jouw 3h gepast?!

Lijkt me niet eigenlijk, dus gevalletje "shit happens".

In paren is 3h het bod, maar in 4 tallen kan je prolly net zo goed 4h bieden ipv "slechts"3...

Maat heeft toch geen besef op welke kaarten hij zou moeten inkoppen...gezien het passen van beide ops heeft maat eerder iets als 8.5--11 dan 6-8 hcp.

 

Go to top