Kwestie: open Oranje in poule des doods?

Kwestie: open Oranje in poule des doods?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
rosalind_hengeveld
Kwestie: open Oranje in poule des doods?

Het Nederlands open team in het Europees Kampioenschap voor landenteams in Opatija, Kroatië is toegewezen aan groep B van de eerste round robin (zie de uitleg van het formaat in ons nieuwsartikel van 22 juni). In die groep treft Oranje onder meer de sterke landen Italië, Polen, Israël en Engeland (zie de groepsindeling). Het enige echt sterke land in groep A lijkt Monaco, al zijn er in een Europees Kampioenschap nauwelijks echt zwakke landen. Heeft open Oranje hiermee de ‘poule des doods’ getroffen? Of is groep B voor de andere landen erin de poule des doods, juist omdat ze daarin Nederland treffen?

Cor Lof

Nederland speelt doorgaans beter tegen sterke landen.

Als je kampioen wilt worden moet je niet bang zijn voor dit gezeur.

jan_van_cleeff

Eens. Maar helaas bleek het eerste sterke land - Polen - vooralsnog een maatje te groot. Hopelijk te vroeg voor conclusies.

Gabriele van Heest

Ons Open Oranje team heeft de cut gehaald. Maar volgens mij was het krap aan. Er zal meer dan een tandje bijgeschakeld moeten worden om de laatste 6 te halen. In de 'ondergewaardeerde Poule A' staan de Zweden, Monegasken en Noren, en Frankrijk, stevig bovenaan, gevolgd op enige afstand door Rusland en Duitsland. 
Triest de uitschakeling van Italië, ook hier ..... Wie had kunnen denken, geen Italië in 2015 bij het WK in India. 

jan_van_cleeff

Volgens  mij moet het open team nog een paar dagen voor die 'cut' (eerste negen)...

rosalind_hengeveld

Ja. Open eerst morgen en overmorgen nog zes wedstrijden eerste round robin, dus bij de eerste negen daarin eindigen heeft nog niemand gehaald. Daarna een finale tegen elk van de eerste negen van de andere groep. De eerste zes in de eindstand van beide round robins kwalificeren zich voor het wereldkampioenschap.

De dames spelen alleen één lange round robin van 23 wedstrijden. Ook hier kwalificeren zich de eerste zes.

Gabriele van Heest

Dank voor de alerte reactie Rosalind en Jan :)

Go to top