Wel of geen 6 schoppen bieden

Wel of geen 6 schoppen bieden

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
DutchPGP
Wel of geen 6 schoppen bieden

niveau: 2e divisie viertallen

O/-                       S: A B 10 9 7 5 2
                            H: 8
                            R: 5 2
                            K: A V 2
S: -                                               S: 8 3
H: H V B 10 5 3                           H: A 7 2
R: H 7                                         R: B 9 8 6 3
K: H B 8 7 3                                 K: 9 5 4
                            S: H V 6 4
                           H: 9 6 4
                           R: A V 10 4
                           K: 10 6

De vraag is of 6S in dit biedverloop door de keuring komt.

rosalind_hengeveld

Door mijn keuring komt 6♠ niet. Jullie hadden ook 4 ongedoubleerd voor circa +50 kunnen tegenspelen, terwijl het 5♠ voor je is. Noord steekt zijn nek uit op een vrij minimale kaart tegenover een gepaste hand en boort goud aan. Zoiets moet je vooral nooit willen afstraffen.

janvancleeff

Mijn stokpaardje. Probeer in onduidelijke situaties te gaan voor plus en ga niet experimenteren in de slemzone. 6S is derhalve verwerpelijk, 5S is mooi zat op deze kaart.

rvdb01

Eens met de vorige sprekers. 4S biedt je maat met elke beetje kaart met schoppens en eerlijk gezegd komt 6S daarom niet eens in de buurt van door de keuring. Ben blij dat je maat raak heeft geprikt en jouw dummy putting skills in orde blijken te zijn!

Verder: als het een keer slem blijkt te zijn, slaat het spel vrij regelmatig uit in 480 als je 5 biedt, en is er geen man overboord, terwijl als slem down is is het vrijwel zeker -11 als je 6 gokt.

Bovendien weet je nog helemaal niet aan wie het spel nu eigenlijk ligt. Maat staat ook onder druk en kan ook iets hebben als ABTxx x HBxxx Hx. Dan is 5S x -1 de par op het spel met klaver aas mis en de schoppen en ruiten 3-1, om maar wat te noemen.

laaremr

Absoluut. Of het verstandig is om zes te bieden is een tweede. Noord biedt ook onder druk dus de kans dat 6 schoppen down gaat is misschien wel groter dan dat het erin zit. Hou je niet van gokken dan volsta je met 5 schoppen. Geeft de stand in de wedstrijd aanleiding tot het forceren van een swing dan kun je zes proberen.

Go to top