Lovely Linda laat geen topje lopen

Lovely Linda laat geen topje lopen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
laaremr
Lovely Linda laat geen topje lopen

Uit de finale van de gemengde paren 2015:

Waar de meerderheid van het veld in OW down ging in een schoppencontract of 1♣ speelde, verliep de bieding bij ons als boven.

Defense: na twee hoge schoppens vervolgde Linda met A en ruiten na. Aan slag met A na B‑3‑2‑A wederom ruiten, waarop de leider ♠J weggooide, zodat ik 6 mocht maken voor twee down gedoubleerd, +500 en nagenoeg een zaaltop. Sterk spel van Linda!

rosalind_hengeveld

Bij ons als OW op dit spel ging het bieden hetzelfde tot en met 3, alleen werd het eindcontract niet gedoubleerd, want 2SA is bij ons 17–20, dus west had niet echt overwaarde, en doublet van oost zou negatief zijn. Ook het spelen verliep langs soortgelijke lijnen voor eveneens twee down. Ongedoubleerd was dat al goed voor 82,76%.

Het spel toont ook aan dat het na Muiderberg voor antwoorder meestal niet goed is competitief te verhogen met ongeveer een minimale opening en slechts een driekaart steun. Voer voor ‘Law’-adepten.

janvancleeff

Blijkbaar is bieden in de mixed van een andere planeet. Ik zou over 2H M'berg beginnen met een info dbl. Daar lijkt de kaart toch veel meer op. Mis ik iets?

Jastro35

Ik ben het met Janvancleeff eens, een informatief doublet van west is beter.  Waarom noord met 13 punten en kwetsbaar tegen niet naar 3 harten gaat is mij onduidelijk.

Go to top