Schifting in de Meesterklasse

Schifting in de Meesterklasse

Richard Ritmeijer (Onstein 3) Foto: Louk HerberUtrecht, 28 oktober 2013.  Later
De MK kwartfinales van 23 en 24 november 2013 zijn inmiddels bekend. Onstein 3 kiest de Het Witte Huis 1 als tegenstander. Dat impliceert automatisch dat de andere kwartfinale gaat tussen de Lombard 1 en Onstein 2. De strijd gaat over 5 zittingen van ieder 14 spellen.

Eerder
Voor de Meesterklasse en Eerste Divisie viertallen zitten de eerste twee weekenden er op, waarmee de Eerste Divisie nu net iets over de helft van de round robin van 23 wedstrijden is gekomen.

 

In de MK is na de RR van 11 wedstrijden in ieder geval duidelijk geworden welke teams niet zullen degraderen (1 t/m 6) en welke er geen kampioen zullen worden (7 t/m 12). 1 en 2 hebben zich geplaatst voor de halve finale op 11 en 12 januari, 3 t/m 6 proberen op 23 en 24 november daarvoor een plek te bemachtigen. Om degradatie te ontlopen gaan 7 t/m 12 nogmaals met elkaar in de slag.
De ranglijst laat enkele verrassingen zien. Niet de souvereine koppositie voor Onstein 1, maar wel de fraaie derde plaats voor het debuterende Onstein 3. Het gebeurt niet vaak dat een net gepromoveerd team (ze spelen in dezelfde opstelling als vorig jaar) vanaf het begin meespeelt om de bovenste plaatsen. De eerste fase van de MK is voor de Vordenaren al met al zeer succesvol verlopen met de plaatsen 1, 3 en 6, al kwam Onstein 2 pas op de laatste dag op stoom. En toch ook enigszins opmerkelijk heeft Het Witte Huis 2 (met zes zeer sterke jonge spelers) het eerste team vrij ruim achter zich gelaten. Maar uiteindelijk gaat het om de winnaar van de finale in het weekend van 25 en 26 januari 2014, waarop ook De Lombard 1 met zijn vierde plek zich zal gaan richten. Lees: http://nbbuitslagen.transfer-solutions.com/uss/startNBB.do?bondsnummer=9...

Go to top