De weg naar de kwetsbare manche

De weg naar de kwetsbare manche

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Pico
De weg naar de kwetsbare manche

                           

                                             B9652
                                             H94
                                             94
                                             A62
V43                                                                            A87
V102                                                                          ----
AV6                                                                            HB10732
HV73                                                                          B984
                                             H10
                                             AB87653
                                             85
                                             105
 

Noord gever, OW kwetsbaar. Na pas-pas opende zuid 3 en hobbelde vredig eentje down, met 600 in 5♣/ te verdienen in OW. Met welke tools is dat realistisch te bereiken?

 

rosalind_hengeveld

Met welke tools is dat realistisch te missen? Dat lijkt me een betere vraag. Waarom heeft oost niet geopend? Als die al geen zwakke twee in ruiten ter beschikking heeft, bijvoorbeeld als zwakke variant in 2♣, dan toch wel 3. En anders is west er nog om 3SA te volgen. Ja, dat is weleens verkeerd. Maar dat is passen ook.

Als biedverloop met adequate tools zou ik suggereren: oost 2♣ (zwak of iets sterks) - west 2SA (invite+ relay) - oost 3♣ (maximum met driekaart hoog) - west 3SA. (Je voelt wel aan dat west met 3 had kunnen informeren naar die driekaart hoog en dat 3 dan een driekaart schoppen zou tonen.) Idem trouwens als zuid 2 volgt.

janvancleeff

Goed pobleem. Natuurlijk kan je allerlei biedingen bedenken zoals oost 1r, 2k of 3r. Maar zo opgelegd is dat niet met aas-derde schoppen. En 3SA volgen met die rag van west is ook niet zo opgelegd, zeker niet tegenover een gepaste maat. Los hiervan, met SH in noord missen we niks.

rosalind_hengeveld

Geplaatst namens Jacco Hop

Met deze oosthand zou ik zeker openen. Als dit systematisch 2♣ is, dan zou zuid 3 zwak kunnen volgen. Is het 2 zwakke twee, dan heeft zuid een grensgeval.

Met west denk je door je 3334 met zwakke waarden alleen maar aan 3NT. Ik zie heel veel biedverlopen die leiden tot 3NT en dat kan met goed tegenspel down (harten uit gedoken).

Nadat je voorgepast hebt, zou ik met oost nu zeker beschermen met doublet.

Aan de bar bieden we allemaal 6♣ in oost en halen we dat makkelijk, maar ik denk dat je in praktijk in 3NT gaat eindigen.

rosalind_hengeveld

Op 2♣ (of 2) als ‘iets zwaks of iets sterks’ met sprong volgen als zwak lijkt in de top modieus te zijn. Voor de meeste spelers zal het echter (nog) sterk zijn.

Go to top