Alerteren na 1 klaver

Alerteren na 1 klaver

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Ventapane
Alerteren na 1 klaver

moet een 1 hartenbod van de partner na een 1 klaverbod gealerteerd worden?

 

rosalind_hengeveld

Nee, als het ‘gewoon reëel’ is en een ruitenkleur ontkent (tenzij harten een vijfkaart+ is).

Ja, als het Walsh is (met zwak of matig spel vierkaart hoog voorrang boven ruitenkleur). En uiteraard zeker als het Transfer-Walsh is en geen harten maar schoppen belooft.

Dat Walsh alerteerbaar is, mag hoogst discutabel heten, want het is een natuurlijk bod, dat alleen harten belooft. Het is echter (helaas) wel de huidige Nederlandse regel.

Ventapane

Bedankt!

Go to top